Slujire arhierească la Catedrala episcopală din Turnu Severin

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei a oficiat duminică, 2 noiembrie 2014, la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de cele două grupuri psaltice ale Catedralei, „Sf. Nicodim” şi „Sf. Gheorghe”, a precizat Cătălin Cernătescu.

În timpul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Gheorghe Ducu, pe seama Parohiei Podeni din Protopiatul Drobeta Turnu Severin Nord.

La finalul slujbei, cei de față au primit arhiereşti binecuvântări, luând aminte la cuvântul de învăţătură al ierarhului. Preasfinţia Sa le-a vorbit credincioşilor despre însemnătatea pericopei evanghelice în care se relatează starea de după moarte a bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr.

Părintele Episcop şi-a îndemnat fiii duhovniceşti la respectarea poruncilor lui Dumnezeu şi la săvârşirea faptelor bune, mai ales cele ale milosteniei, arătând că bogatul, trăindu-şi viaţa în îndestulare, a uitat de datoria faţă de semenii săi, aflaţi în nevoi şi necazuri. Pentru indiferenţa sa, el singur şi-a pregătit locul în care a fost aşezat după moarte, un loc al singurătăţii şi al nefericirii, lipsit de comuniunea cu Hristos şi cu cei din neamul său. Săracul Lazăr şi-a agonisit sălaş în sânul lui Avraam, fiindcă a primit fără cârtire lipsurile şi nevoile, purtându-şi crucea cu încredere în bogăţiile nepieritoare ale Împărăţiei lui Dumnezeu.

Preasfinţitul Părinte a încheiat cuvântul de învăţătură, rugându-L pe Dumnezeu să le rânduiască credincioşilor păstoriţi un loc în lăcaşurile cereşti, înconjuraţi de dragostea Preasfintei Treimi.

Comentarii Facebook


Știri recente