Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Giula

În Duminica a XVII-a după Rusalii, 17 februarie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală din Giula, înconjurat de un sobor format din slujitorii Catedralei, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a evocat calitățile pilduitoare ale femeii cananeence, care deși era de alt neam și a fost aparent înfruntată de către Mântuitorul Iisus Hristos, prin credința, smerenia și răbdarea ei s-a învrednicit a primi ajutor de la Bunul Dumnezeu și tămăduirea fiicei sale posedate și poate constitui un exemplu demn de urmat pentru femeile și în special pentru mamele creștine dintotdeauna, a căror rol este fundamental pentru viitorul și educația creștină a copiilor lor, dar și pentru viitorul comunității din care fac parte.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost cuprinse și alte evenimente liturgice, la care au fost prezenți un număr mai mare de credincioși. Astfel, atât la momentul rânduit din timpul slujbei, cât și la Parastasul care a urmat după Sfânta Liturghie, au fost săvârșite rugăciuni pentru odihna sufletului Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea sa la cele veșnice, dar și a altor credincioși, precum Maria Guleș, la trei ani de la plecarea sa din această lume.

Tot în Catedrala Episcopală din Giula a fost săvârșită și Taina Sfântului Botez pentru pruncul Nistor Norbert, ai cărui părinți sunt originari din Parohia Micherechi, dar locuiesc de mai multă vreme în orașul Giula. La acest eveniment au participat atât rudenii, cât și alți cunoscuți ai familiei Nistor, din Micherechi.

Comentarii Facebook


Știri recente