Slujire arhierească la Catedrala din Râmnicu Vâlcea

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, „a Lăsatului sec de brânză”, astăzi, 17 martie 2013, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Ierarh a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a explicat pericopa evanghelică în care Mântuitorul ne arată ce fapte trebuiesc împlinite pentru a câștiga Împărăția cerurilor, îndemnându-i pe credincioși la iertare, post și milostenie pentru dobândirea mântuirii.

În timpul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a hirotonit întru diacon pe tânărul Cosmin Constantin Stamatoiu, absolvent al Facultății de Teologie „Sfânta Filofteia” din Pitești.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale condusă de Prof. Marian Cristi Stroe, potrivit arhiram.ro.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a citit o rugăciune de cerere către Dumnezeu pentru ajutor la începutul Postului. De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a vorbit și de slujbele care se vor săvârși în această primă săptămână a Postului.

La Sfânta Liturghie săvârșită astăzi la Catedrala Arhiepiscopală au luat parte numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente