Slujire arhierească la Bolintin

Biserica Ortodoxă s-a aflat ieri, 24 martie 2013, în Duminica I din Postul Mare (a Ortodoxiei). Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Mănăstirii Buna Vestire din Bolintin. De la Catedrala Episcopală din Giurgiu, au fost aduse fragmente din moaștele Sf. M. Mc. Gheorghe și ale Sf. M. Mc. Ecaterina, care au fost așezate spre închinare într-un baldachin în altarul de vară al mănăstirii, după cum aflăm de pe site-ul episcopiagiurgiului.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe teologul Nica Gheorghe, pe seama Catedralei Episcopale și întru preot pe părintele diacon Adrian Cristescu, tot pe seama Catedralei Episcopale din Giurgiu. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat importanța sfintelor icoane în cultul Bisericii Ortodoxe, ele reprezentând comunicarea vizuală a realității invizibile divine, manifestată în timp și spațiu. Icoana ne cheamă spre ceea ce este nevăzut: slava din Împărația lui Dumnezeu în care intră sfinții. De asemenea, Părintelel Episcop a vorbit numeroșilor credincioși prezenți și despre frumusețea credinței ortodoxe, arătând că Ortodoxia se identifică cu însăși tradiția apostolică.

Ca în fiecare an, în Duminica Ortodoxiei, în toate bisericile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului au fost organizate colecte pentru Fondul Central Misionar, iar prin pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, citită în toate lăcașurile de cult, credincioșii au fost îndemnați să participe, la sprijinirea semenilor.

La final, credincioși prezenți au primit din partea ierarhului lor iconițe și cărți de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…