Slujire arhierească la biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din orașul Ialoveni

Marți, 19 august, ziua când creștinii ortodocși, prăznuiesc Schimbarea la Față a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pe stilul vechi, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din orașul Ialoveni, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la semnificațiile sărbătorii Schimbării la Față a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. „Mântuitorul s-a schimbat la Față când se ruga. Să înmulțim și noi rugăciunea pentru a ne schimba modul de viețuire, ca astfel să devenim mai buni, mai luminați la minte, mai răbdători, mai înțelegători cu cei de lângă noi”, a îndemnat PS Antonie.

Ierarhul Mitropoliei Basarabiei s-a referit și la comunitatea din orașul Ialoveni care este o familie unită, păstorită de un preot harnic și înțelept. PS Antonie a apreciat osteneala domnului Valeriu Țurcanu, epitropul bisericii și a membrilor Consiliului Parohial, care cu ajutorul Bunului Dumnezeu au început ridicarea unei noi biserici cu hramul „Dreptcredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, – biserica de vară a comunității „Sfinții Martiri Brâncoveni”. Slujba de sfințire a pietrei de temelie a fost oficiată, la 14 august 2014, de către Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Părintele Mihail Tatatu a mulțumit PS Antonie pentru binecuvântare arhierească, menționând că este prima vizită a noului ierarh al Mitropoliei Basarabiei în mijlocul comunității din Ialoveni.

Cu o rugăminte către cei prezenți de a susține constricția noii biserici s-a adresat și domnul Victor Gonța, consilier parohial.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat și un Te-Deum de sănătatea ctitorilor și binefăcătorilor comunității din Ialoveni. Conform tradiției pentru această sărbătoare, PS Antonie a sfințit strugurii, nouă roadă a viței de vie, împreună cu celelalte poame. Părintele Mihail Tatatu a prezentat PS Antonie mersul construcției la noua biserică.

Comunitatea „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Ialoveni a fost înființată în anul 2005. Piatra de temelie a biserici-paraclis a fost pusă, la 12 iunie 2010, de Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Comentarii Facebook


Știri recente