Slujire arhierească la Bălăbănești, Criuleni

Duminică, 24 august, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Bălăbănești, rn. Criuleni.

În cuvântul său, rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la Evanghelia din Duminica a XI după Rusalii. Între altele, Preasfinția Sa a spus: „Stăpânul din Evanghelie este Dumnezeu. Și vedem că vine un moment când trebuie să dăm socoteală în fața Sa pentru toate cele făptuite, vorbite sau gândite. Nimeni nu poate ocoli acest moment. Contează mult ce răspunsuri vom avea. Viața noastră este pentru a pregăti răspunsuri bune. Să nu irosim timpul în zădar”.

„Când nu iertăm sufletul nostru este cuprins de tristețe și întuneric. Mânia, ura, dorința de răzbunare ne slăbește spiritual și ne îndepărtează de Dumnezeu. Când iertăm câștigăm bucurie și pace și ne apropiem de izvorul Păcii și al Bucuriei, ne apropiem de Dumnezeu. Să căutăm pacea, și-L vom găsi pe Dumnezeu”, a îndemnat PS Antonie.

Preasfinția Sa a vorbit și despre activitatea părintelui Gheorghe care este „un părinte cu un duh misionar puternic, care răspândește lumina Evangheliei prin cuvânt și faptă”.

La sfârșit, PS Antonie a binecuvântat pe fiecare creștin prezent la Sfânta Liturghie.

Părintele Gheorghe Stoica a mulțumit Presfințitului Antonie pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l, pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei, să vină în mijlocul comunității din Bălăbănești și cu alte ocazii, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Comentarii Facebook


Știri recente