Slujire arhierească în parohia Urișor, prot. Dej

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului va fi prezent duminică, 26 mai 2013, în parohia Urișor din protopopiatul Dej. Aici, Preasfinția sa înconjurat de un sobor de preoți și diaconi va oficia Sfânta Liturghie. La final ierarhul va sâvârși și un parastas pentru Părintele Simion Ciceu, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc 7 ani. Părintele Simion a slujit în parohia Urișor între anii 1996-2006.

Biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Urișor a fost zidită între anii 1908-1910. De-a lungul anilor locașul de cult a suferit o serie de renovări, a precizat pentru Radio Renașterea părintele paroh Călin Pop: „Biserica din Urișor a avut pe parcursul anilor mai multe renovări. Cea mai importantă s-a realizat în 1998 când a fost consolidată exterior, interior și a fost pictată de către pictorul bisericesc Constantin Bumb și a fost sfințită de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Între anii 2010-2012 a fost din nou renovată în exterior, refăcută tabla de pe biserică și în anul 2010 ea a fost resfințită de către ÎPS Irineu, Arhiepiscopul de Alba-Iulia, pe atunci episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului”.

Preasfințitul Vasile Someșanul va oficia duminică după-masa, de la ora 16, Taina Sfântului Maslu în parohia Sânmărghita din protopopiatul Dej.

Comentarii Facebook


Știri recente