Slujire arhierească în parohia Timișoara-Calea Aradului

În duminica a V-a după Paști, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Timișoara – Calea Aradului, Protopopiatul Timișoara I. La orele dimineții, ierarhul a fost întâmpinat de pr. Iosif Hânda, parohul bisericii, alături de ceilalți slujitori ai parohiei și de un număr mare de enoriași, informează mitropolia-banatului.ro

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, înconjurat de soborul de preoți și diaconi. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Paisie, care a tălcuit Evanghelia de la Ioan 4, 5-42, în care este relatată convorbirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos cu femeia Samarineancă.

La momentul potrivit din slujbă, numeroși credincioși, dintre care foarte mulți copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine. La finalul slujbei, Preasfințitul Paisie Lugojanul a transmis din partea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului binecuvântarea și purtarea Sa de grijă pentru slujitorii și credincioșii parohiei. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. dr. Ionut-Alexandru Ardereanu.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, între anii 1999 și 2002, prin râvna și jertfelnicia enoriașilor Parohiei Timișoara – Calea Aradului și prin strădania pr. paroh Iosif Hânda.

Comentarii Facebook


Știri recente