Slujire arhierească în Parohia Sadu II, județul Gorj

Credincioșii din Parohia Sadu II, județul Gorj, l-au avut astăzi, 13 iunie 2013, în mijlocul lor pe Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul”, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. Momentele liturgice s-au încheiat cu o slujbă de Parastas pentru eroii neamului ce s-au jertfit de-a lungul secolelor pentru credința, libertatea, unitatea și demnitatea poporului roman, după cum ne-a transmis Gheorghe Cioiu .

Semnificația și importanța celor două sărbători pe care românii le cinstesc în această zi de 13 iunie 2013, Înălțarea la cer a Mântuitorului Iisus Hristos și Ziua Eroilor, au fost detaliate în cuvântul de învățătură pe care Mitropolitul Olteniei l-a pus la inimile celor prezenți. „Astăzi, sărbătorim ridicarea la ceruri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și, totodată, ne rugăm pentru toți cei care au adormit pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori, pentru eroii neamului românesc. De asemenea, i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru acest sfânt locaș ridicat aici, în localitatea dumneavoastră, spre a fi Casă a Tatălui Ceresc, locaș de rugăciune și închinare”, a spus IPS Irineu.

Biserica „Sfântul Ilie” din Sadu a fost ridicată începând cu anul 1992, în prezent lucrându-se la finalizarea picturii interioare. Lucrările au fost realizate cu sprijinul autorităților publice locale și a comunității de credincioși păstoriți de părintele paroh Marian Mărăcine.

După săvârșirea Sfintei Liturghii la Sadu, IPS Părinte Mitropolit Irineu s-a deplasat în Parohia Câineni, situată tot în nordul județului Gorj, unde a pus piatra de temelie pentru noua biserică ce urmează a fi construită în această parohie. Biserica va purta hramul Schimbarea la Față, lucrările de construcție urmând a fi coordonate de părintele paroh Ilie Popescu.

Comentarii Facebook


Știri recente