Slujire arhierească în Parohia Malovăț din județul Mehedinți

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va oficia, duminică, 3 martie 2013, Sfânta Liturghie, în biserica Parohiei mehedințene Malovăț, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

„Sfânta Liturghie va începe la ora 9:30 și marchează în mod deosebit evenimentul întoarcerii fiului risipitor, pomenit în Pericopa Evanghelică”, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Începând din această duminică, în stranele bisericilor se cântă polieleul „La râul Babilonului”, care semnifică plângerea după raiul pierdut.

O altă cântare a penitenței creștine o reprezintă alcătuirea imnografică „Ușile pocăinței”, așezată după Psalmul 50 de la slujba Utreniei, care se cântă în toate duminicile Triodului.

Pilda Fiului Risipitor evidențiază cât de mare este dragostea și răbdarea Tatălui Ceresc, Care așteaptă și Se bucură de întoarcerea la starea cea dintâi, despătimită, a fiului său, in extenso, a tuturor oamenilor. Pericopa evanghelică trasează evoluția și degenerarea graduală a păcatului neascultării, efectul patimilor asupra sufletului și greutatea redobândirii sinelui conștient, capabil să ia act de gravitatea faptelor sale. Provocarea ultimă constă în asumarea vinovăției, pocăința sinceră, mărturisirea curățitoare și începerea unei noi vieți în Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente