Slujire arhierească în Parohia Glimboca

În Duminica Sfintei Cruci credincioşii Parohiei Glimboca din Protopopiatul Caransebeş au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. Cu acest prilej, chiriarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, dup[ cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea şi Darius Herea. La slujbă au luat parte un număr impresionant de credincioşi dintre care foarte mulţi copii şi tineri îmbrăcaţi în costume naţionale specifice zonei Văii Bistrei, mulţi dintre aceştia împărtăşindu-se cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

Ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor în care a vorbit despre importanța Sfintei Cruci în viața credincioșilor și în special asumarea ei cu responsabilitate. După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Lucian a sfinţit o troiţă care se află la intrarea în sat, mergând în procesiune până la aceasta, alături de credincioşii parohiei. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„Ne-am bucurat foarte mult de prezența credincioșilor la sfânta biserică și mai ales de faptul că foarte mulți dintre credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, îndeosebi copii și tineri. La Glimboca, în fiecare an în această perioadă începe lucrarea Oastei Domnului și astfel am binecuvântat în acest an al misiunii și această lucrare în Episcopia noastră. Le mulțumim tuturor pentru dragoste, osteneală și jertfă și rugăm pe milostivul Dumnezeu să binecuvinteze pe mai departe calea Postului și să ne ajute să ne închinăm cu vrednicie și Sfintei Învierii a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Glimboca a fost târnosită pentru prima dată în 8 noiembrie 1970 de cătrevrednicul arhiepiscop şimitropolit Nicolae Corneanu al Banatului.În urma lucrărilor de renovare şi restaurare Preasfinţitul Părinte Lucian a resfințit biserica, în Duminica Sfintei Cruci din anul 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente