Slujire Arhierească în parohia Câțcău, protopopiatul Dej

Mitropolitul Clujului, ÎPS Părinte Andrei, a fost prezent astăzi, 14 iulie 2013, în mijlocul credincioșilor din parohia Câțcău, protopopiatul Dej. Cu această ocazie, ÎPS Andrei a binecuvântat pictura și lucrările ce s-au săvârșit la Biserica cu hramul „Sfinții Ilie și Nicolae” și a sfințit altarul de vară, nou construit, în fața locașului de închinare.

Începând cu ora 10:00 ÎPS Andrei, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sf. Liturghie în prezența câtorva mii de oameni, credincioși din localitate, fii ai satului, dar și din localitățile învecinate. Pornind de la pericopa evanghelică de astăzi, ÎPS Părinte Andrei a ținut un cuvânt de învățătură, în care a făcut referire la cele două păcate care stăpânesc omenirea de astăzi: iubirea de avere și iubirea de plăcere.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. paroh Ioan Mărginean a adus mulțumiri ÎPS Părinte Andrei, tuturor celor care s-au implicat în lucrările săvârșite la locașul de cult, precum și sătenilor, care, potrivit cuvintelor sale, formează biserica vie.

În semn de apreciere, din partea Arhiepiscopiei Clujului, ÎPS Andrei a dăruit o serie de distincții, potrivit Radio Renașterea. Pr. paroh Ioan Mărginean a primit Crucea Arhiepiscopală, iar primarului localității Câțcău, i-a fost înmânată Crucea Transilvană. De asemenea, au primit diplome de aleasă cinstire, ctitorii și membrii consiliului parohial.

Evenimentul de astăzi de la Câțcău, marchează și împlinirea a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii parohiale. Prin vizita ÎPS Andrei, credincioșii au sărbătorit astăzi și 665 de ani de datare documentară a localității Câțcău. Cu această ocazie, a fost inaugurat și noul sediu al primăriei, prin slujba de sfeștanie oficiată de ÎPS Părinte Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente