Slujire Arhierească în parohia Bocșa

În Duminica a 34-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Bocșa, protopopiatul Zalău, potrivit episcopiasalajului.ro

Alături de Preasfinția sa au mai făcut parte din sobor Preacucernicul Părinte paroh Stelian Gorgan și părinții slujitori din parohiile învecinate.

În cuvântul de învățătură Preasfinția sa a arătat rolul penitențial al Evangheliilor citite în primele două duminici ale perioadei Triodului, prin mesajul acestora îndemnându-ne la o pregătire treptată pentru intrarea în Postul cel Mare al Paștilor.

Din punct de vedere istoric, satul Bocșa este cunoscut în primul rând prin marele revoluționar Simion Bărnuțiu care s-a născut aici în 21 iulie1808 și ale cărui rămășițe pământești odihnesc în cripta amenajată sub biserică, dar prima atestare documentară a localității datează încă din anul 1205.

Biserica actuală a satului a fost ridicată între anii 1937-1943, stilul arhitectural fiind unul autentic ortodox în formă de cruce cu cupolă centrală.

Comentarii Facebook


Știri recente