Slujire arhierească în parohia Beldiu, protopopiatul Aiud

Duminică, 29 septembrie, când facem pomenirea Sfântului Cuvios Chiriac Sihastrul și a Sfintei Mucenițe Petronia, Biserica Ortodoxă se va afla în a nouăsprezecea duminică după Rusalii. Pericopa evanghelică rânduită să se citească la Sfânta Liturghie din capitolul 6 de la Luca, are ca temă centrală Iubirea vrăjmașilor.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în această Duminică din perioada Octoihului în mijlocul credincioșilor din parohia Beldiu, protopopiatul Aiud. Ierarhul va sfinți biserica din localitate cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti cuvântul de învățătură. Credincioșii ortodocși din Beldiu se află sub păstorirea părintelui paroh Răzvan Enache.

„Duminică 29 septembrie are loc la biserica din Beldiu, orașul Teiuș, sfințirea locașului de cult. Cu bucurie în suflet îl așteptăm pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei pentru a oficia slujba de binecuvântare a bisericii și sfânta Liturghie arhierească. Prezența Arhipăstorului nostru este o mare bucurie pentru credincioșii parohiei noastre și îndeosebi pentru mine. Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construită în anul 1939 în timpul păstoririi preotului Radu Crăciun, prin contribuția benevolă a credincioșilor, zidindu-se din temelie în urma demolării vechii biserici zidită în anul 1816. În anul 1991 sub păstorirea preotului Sava Ovidiu biserica a fost înfrumusețată cu pictură. Este în formă de navă cu un turn în față, formând o singură clădire. Din anul 2007 au început lucrări de renovare și înfrumusețare a sfintei biserici care anul acesta cu ajutorul Bunului Dumnezeu și prin jertfa multor credincioși s-au finalizat. De aceea, îi rugăm și îi invităm pe toți credincioșii parohiei noastre și pe toți cei dimprejur să vină și să fie părtași bucuriei noastre, să ne fie alături la Beldiu, sătuc mic de pe valea Mureșului. Duminică programul slujbelor este următorul: la ora 08:00 Sfințirea apei, la ora 08:30 Utrenia, la ora 09:00 primirea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, iar mai apoi slujba de sfințire a bisericii și Sfânta Liturghie arhierească. Dumnezeu să ne binecuvânteze cu darurile Sale bogate și să ne ajute”, a precizat părintele paroh Răzvan Enache, potrivit reintregirea.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente