Slujire arhierească în Parohia Adormirea Maicii Domnului din Climăuți, Dondușeni

Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, duminică, 22 iulie 2012, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie la Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din satul Climăuți, rn. Dondușeni, după cum informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a tâlcuit textul Evangheliei din Duminica a șapte după Rusalii, referindu-se la rolul credinței în împlinirea cererilor noastre către Dumnezeu.

Referindu-se la orbirea sufletească Înaltpreasfințitul Petru a spus: „Există două feluri de orbire. Una fizică și cealaltă duhovnicească. Orbire duhovnicească este atunci când nu vezi și nu simți prezența lui Dumnezeu în persoanele care te înconjoară, în întreaga creație. Și dimpotrivă vederea duhovnicească ne ajută ca dincolo de cele ce vedem cu ochii trupești să întrezărim prezența lui Dumnezeu”.

Părintele paroh Sergiu Mărițoi a mulțumit Înaltpreasfințitului Petru pentru binecuvântarea arhierească acordată comunii Climăuți și soborului de preoți pentru slujbă.

În drum spre Chișinău, Înaltpreasfințitul Petru a vizitat șantierul Bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului” din orașul Dondușeni.

Comuna Climăuți este o vatră veche românească, cu harnici gospodari, atestată documentar în 1490. Sfântul locaș din Climăuți este din lemn și este construit în 1834.

Comentarii Facebook


Știri recente