Slujire arhierească în capela Spitalului orășenesc din Bolintin-Vale

Biserica Ortodoxă s-a aflat Astăzi, 9 iunie 2013, în Duminica a VI-a după Paști (a Orbului din naștere). Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în capela Spitalului orășenesc din Bolintin-Vale, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării orbului din naștere, subliniind, totodată, că acesta a fost mai întâi vindecat de orbirea trupească, dăruindu-i apoi și priveliștea lumii duhovnicești. La final, Preasfințitul Părinte i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să-și arate credința în Dumnezeu, asemeni celui vindecat, și să urmeze pildele de dragoste față de aproapele și de săvârșire a binelui, pe care ni le înfățișează Mântuitorul Hristos.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fiica părintelui Lucian Ionică, care a primit numele Antonia Maria. Cu această ocazie, Părintele Episcop a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat înălțimea duhovnicească a Tainei Sfântului Botez cea care restabilește chipul lui Dumnezeu din om, conferindu-i calitatea de membru al Trupului tainic al Domnului Hristos, Sfânta Biserică.

Comentarii Facebook


Știri recente