Slujire arhierească în biserica Parohiei Comana

În Duminica a IV-a după Paști, ieri, 26 mai 2013, credincioșii Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci”, din localitatea Comana l-au avut în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Cu acest prilej, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica parohiei, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre minunea vindecării slăbănogului de la Scăldătoarea Vitezda, săvârșită de Domnul nostru Iisus Hristos. Prin această minune, a arătat Preasfinția Sa, cel vindecat redobândește statutul de om, căci cei din jurul lui încetaseră să-l mai considere așa din cauza bolii și a stării grave în care se afla, fiind ignorat și ocolit de semenii săi timp de treizeci și opt de ani. Redobândind sănătatea trupului, cel vindecat intră într-o relație de neșters cu Mântuitorul Hristos. De aceea, el nu va înceta să-L mărturisească pe Iisus Hristos și să spună despre El că este Cel care l-a făcut sănătos. Totodată, Preasfințitul Părinte Ambrozie i-a îndemnat pe cei prezenți să-și amintească permanent că Iisus Hristos este Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, Cel care ne-a dăruit mântuirea.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, alături de preoți și diaconi, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș.

Biserica de lemn a Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci a fost construită în perioada noiembrie 2007- septembrie 2008, avându-i ca ocrotitori spirituali pe Sfântul Ioan Rusul (27 mai) și pe Sfânta Xenia (24 ianuarie).

Comentarii Facebook


Știri recente