Slujbe de pomenire a Eroilor Neamului la Rm. Vâlcea

În bisericile, mânăstirile și catedralele ortodoxe din țară și străinătate sunt oficiate astăzi, 13 iunie 2013, de sărbătoarea Înălțării Domnului, slujbe de pomenire a eroilor români căzuți, de-a lungul timpului, pentru credință, neam, libertate și dreptate.

În municipiul Râmnicu Vâlcea, începând cu ora 12.00, s-a desfășurat un ceremonial militar-religios la Monumentul Eroilor din Cimitirul Cetățuia. Slujba religioasă a fost oficiată de Părintele Ion Predescu, Consilier Social-Misionar al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu un sobor de preoți și diaconi .

Cu acest prilej au fost rostite alocuțiuni de către reprezentanții autorităților locale, după care au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor, manifestarea încheindu-se cu prezentarea onorului și defilarea Gărzii de Onoare.

Începând cu ora 12.00, simultan, timp de 3 minute s-au tras clopotele tuturor bisericilor din Municipiul Râmnicu Vâlcea, iar în instituțiile publice, în școli și licee s-a păstrat un moment de reculegere în cinstea eroilor neamului, după cum a precizat Arhid. Cristian-Ioan Cioteanu.

Comentarii Facebook


Știri recente