Slujba Vecerniei celei de a doua Învieri la Arhiepiscopia Râmnicului

Astăzi, 5 mai 2013, în Ziua Învierii Domnului, în Catedrala Arhiepiscopala a fost oficiată Slujba Vecerniei – a doua Înviere, cu citirea Sfintei Evanghelii în 12 limbi. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună

cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al

Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi de la parohiile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de către Prof. Marian Cristi Stroe, potrivit arhiram.ro.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Emilian, a ținut un cuvânt de învățăturăîn care a evidențiat adevărata semnificație a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, explicând și simbolistica citirii Sfintei Evanghelii în cele 12 limbi.

După slujbă grupul de copii „Mireasma Zorilor” din Parohia Nemoiu, comuna Amărăști, protopopiatul Drăgășani, condus de Prof. Elena Cuculici, a susținut un frumos program de cântări religioase dedicate Învierii Domnului.

La această sfântă slujbă săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente