Slujba Privegherii, la sărbătoarea Bunei Vestiri, în Catedrala Mitropolitană din Cluj

Mitropolia Clujului își sărbătorește luni, 25 martie, de Buna Vestire, hramul. Duminică seara, în ajunul sărbătorii, o parte dintre ierarhii invitați la hram au participat în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca la slujba Privegherii. Aceasta a fost oficiată de la ora 18:00 de Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La final ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură în care i-a îndemnat pe credincioși să o aleagă și să o urmeze pe Preasfânta Fecioară Maria ca model de ascultare și viață curată. Preasfințitul Părinte a vorbit și despre importanța și rolul misionar și cultural al Mitropoliei Clujului.

La slujba Privegherii din Catedrala Mitropolitană a asistat ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, PS Efrem, Episcop de Seleucia și PS Episcop Vasile Someșanul. De Bunavestire li se vor alătura PS Evlogie, Episcop de Adrianopol, ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și PS Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Ierarhii vor oficia în Catedrala Mitropolitană, Sfânta Liturghie. Slujba va începe la ora 10:00. La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei îi va premia pe câștigătorii etapei mitropolitane a Concursului Național „Pr. Dumitru Staniloae”, potrivit Radio Renașterea.

Sărbătoarea Mitropoliei Clujului se va încheia luni după masa cu oficierea unei slujbe de sfințire a crucii de pe cupola capelei noului Sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiul Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente