Slujbă misionară în parohia Poiana Mănăstirii

În Poiana Mănăstirii – Țibana, Protopopiatul Iași 3, a fost hirotonit duminică, 18 noiembrie 2012, diacon tânărul Alin-Ionuț Geancău, care va păstori această parohie după ce va primi Taina Preoției. Hirotonia a fost oficiată de PS Calinic Botoșăneanul, care a slujit Sfânta Liturghie în prezența a numeroși credincioși, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit ieri Sfânta Liturghie în biserica parohiei Poiana Mănăstirii – Țibana, Protopopiatul Iași 3, județul Iași. În cadrul slujbei, tânărul Alin-Ionuț Geancău a fost hirotonit diacon. „Tânărul diacon Alin-Ionuț Geancău s-a născut în Poiana Mănăstirii, urmând ca în perioada următoare să fie hirotonit preot de Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pe seama acestei parohii”, a spus părintele Mihail Roșu, protopop al Protopopiatului Iași 3. La final, s-a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod „2012 – Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”. PS Calinic Botoșăneanul a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța Tainei Sfântului Maslu și a colectei pentru cei bolnavi, dar și despre misiunea Bisericii în ceea ce privește îngrijirea bolnavilor de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor. Părintele protopop Mihail Roșu a vorbit despre importanța slujbei cu arhiereu, arătând că episcopul este, conform zicerii Sfântului Ioan Gură de Aur, „mai important decât împăratul”.

„Episcopul are responsabilitatea de a duce sarcinile tuturor oamenilor, așa cum a făcut Mântuitorul Hristos. Misiunea fundamentală a episcopului este să pună în sufletele credincioșilor tainele Bisericii. Hirotonia săvârșită de PS Calinic Botoșăneanul este spre zidirea Bisericii și spre conștientizarea misiunii pe care diac. Alin-Ionuț Geancău o va avea de a sluji credincioșilor”, a relatat pr. protopop Mihail Roșu. Parohia Poiana Mănăstirii a fost până în anul 2002 filie a parohiei Țibana. Până la momentul transformării în parohie, a fost suplinită de pr. Cezar Mai de la parohia Țibana.

„În Poiana Mănăstirii se află 150 de familii, iar gradul de sărăcie este ridicat, mai ales că majoritatea localnicilor sunt vârstnici. Cu toate acestea, enoriașii participă la sfintele slujbe. Astăzi (n.r. ieri) credincioșii, alături de autoritățile locale, au venit în număr mare la Sfânta Liturghie oficiată de PS Calinic Botoșăneanul, bucurându-se că un fiu al satului a fost hirotonit diacon”, a adăugat pr. protopop Mihail Roșu.

Comentarii Facebook


Știri recente