Slujba Învierii Domnului la Catedrala patriarhală

Slujba Învierii Domnului va fi oficiată la Catedrala patriarhală de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Sâmbătă, de la ora 23:30, se va săvârși Canonul Sâmbetei celei Mari, premergător Învierii Domnului, și cu puțin timp înainte de miezul nopții, adică la ora 24:00, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim va fi oferită clericilor și credincioșilor de Preafericirea Sa.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și din alte eparhii ale Patriarhiei Române sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” în jurul orei 19:00, în seara zilei de 4 mai, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim. După rostirea de trei ori a cuvintelor „Veniți de luați lumină!”, se va cânta pe glasul al 6-lea „Învierea Ta, Hristoase Mântuitorule, îngerii o laudă în ceruri, și pe noi pe pământ ne învrednicește cu inimă curată să Te slăvim!”. După citirea Sfintei Evanghelii se va cânta cu glas mare troparul pascal „Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le”.

Părintele arhim. Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a declarat pentru „Ziarul Lumina” : „Prima parte a slujbei Învierii se va desfășura în fața Reședinței patriarhale, iar Sfânta Liturghie se va oficia în interiorul Catedralei patriarhale. A doua zi, la ora 12:00, credincioșii sunt așteptați să participe și la «A doua Înviere» în cadrul căreia se va citi Sfânta Evanghelie de la Ioan, cap. XX, versetele 19-25, în douăsprezece limbi”.

Comentarii Facebook


Știri recente