Slujba Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman

Credincioșii din municipiul Roman și pelerini din întreaga Eparhie a Romanului și Bacăului sunt așteptați în noaptea de sâmbătă, 4 mai 2013, la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” pentru a participa la slujba Învierii. La miezul nopții, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oferi oamenilor lumină din lumina sfântă a Ierusalimului ce va ajunge și în inima străvechii eparhii moldave, iar apoi va începe Canonul Învierii. În cadrul Sfintei Liturghii se va citi pastorala prilejuită de această sărbătoare și mesajul pascal al Preasfinției Sale.

La final, potrivit epr.ro, așa cum s-a îndătinat obieceiul, toți credincioșii prezenți la dumnezeiasca Liturghie vor primi ouă roșii, pască și cozonac, și se vor saluta cu ierarhul așa cum este tradiția pascală.

Bucuria Sfintelor sărbători va continua în ziua de duminică, întrucât la ora 13:00 va fi oficiată Vecernia Sfintelor Paști. Alătui de Preasfinția Sa vor sluji preoții din parohiile municipiului Roman. În această zi vor fi sărbătoriți cei 13 ani de păstorire arhierească ai Preasfințitului Ioachim Băcăuanul.

Comentarii Facebook


Știri recente