Slujba Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

În noaptea Sfintei Învieri a Mântuitorului Iisus Hristos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cu un ceas înainte de miezul nopții, a oferit protoiereilor și preoților eparhiei, Lumina Sfântă adusă în seara aceleiași zile de o delegație a Patriarhiei Române, direct de la biserica „Învierii Domnului” din Ierusalim. Lumina a fost dusă cu evlavie de preoți și oferită credincioșilor adunați în sfintele lăcașuri.

„Sunetele de clopot au anunțat la miezul nopții momentul așteptat cu atâta emoție de către credincioși, al oferirii, de către ierarhul locului, a Luminii Sfinte de la Ierusalim. La chemarea „Veniți de luați lumină!” au răspuns cu emoție și lacrimi de bucurie în ochi cei peste 10.000 de creștini, care au umplut atât esplanada Catedralei arhiepiscopale de la Dunărea de Jos, cât și întreaga Stradă Domnească”, după cum a precizat pr. Gabriel Molocea.

După încheierea slujbei Canonului Învierii, în Catedrala arhiepiscopală a fost săvârșită Sfânta Liturghie Pascală, la care a luat parte un număr impresionant de credincioși gălățeni, printre care și reprezentanți ai autorităților locale.

Comentarii Facebook


Știri recente