Slujbă de pomenire pentru eroii neamului la monumentul de pe Vârful Grui

Sute de credincioși bistrițeni, maramureșeni și suceveni au urcat astăzi, 13 iunie 2013, pe vârful Grui din Munții Călimani pentru a aduce un omagiu eroilor români. În această zonă, cu implicarea maicilor de la mănăstirea Piatra Fântânele a fost ridicat un monument pentru cei ce și-au dat viața în primul război mondial. Momentul comemorativ a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului și a continuat cu o slujbă de parastas, potrivit Radio Renasterea.

În cadrul cuvântului de învățătură Preasfințitul Vasile a vorbit credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie despre misiunea Mântuitorului Iisus Hristos de salvare a întregii omenirii de la moarte. Este deja o tradiție ca în fiecare an de Ziua Eroilor, la mormântul celor 60 de militari români căzuți aici în timpul primului război mondial să se oficieze o slujbă de pomenire.

Monumentul de pe Vârful Grui a fost ridicat în anul 2005, la inițiativa PS Vasile Someșanul, de maicile de la Mănăstirea Piatra Fântânele, a precizat maica stareță Pamfilia Solcan. Preasfințitul Vasile Someșanul a fost prezent la Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului de la Piatra Fântânele încă de miercuri seara. De la ora 19 a fost oficiată aici slujba Vecerniei cu Litie, slujbă continuată de la ora 21 cu Taina Sfântului Maslu. Astăzi, în ziua de prăznuire a Înalțării Domnului Preasfințitul Vasile a oficiat la monumentul din Vârful Grui Sfânta Liturghie și slujba parastasului pentru eroii neamului. Au participat atât preoți, cât și credincioși din Bistrița, Prundu Bârgăului, dar și din zona Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente