Slujbă de pomenire la Patriarhie pentru victimele accidentului din Muntenegru

La Catedrala Patriarhală din București, Părintele Arhim. Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat astăzi, 26 iunie 2013, după Sfânta Liturghie, slujba Parastasului pentru cei optsprezece români care și-au pierdut viața în tragicul accident rutier din Muntenegru.

La finalul slujbei de pomenire, Părintele Arhim. Timotei Aioanei a dat citire mesajului de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, intitulat: Familiilor îndoliate ale românilor decedați în urma accidentului rutier din Muntenegru.

Guvernul României a hotărât marți, 25 iunie, într-o ședință specială, ca ziua de astăzi să fie considerată zi de doliu național pentru victimele accidentului din Muntenegru. Conform actului normativ, drapelul va fi arborat în bernă la instituțiile publice.

În accidentul de duminică au murit 18 persoane, alte 29 fiind rănite. Sicriele cu trupurile neînsuflețite au fost fost aduse în țară marți seară. La Aeroport, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, alături de un sobor de preoți, a oficiat o slujbă de pomenire.

Comentarii Facebook


Știri recente