Slujbă de binecuvântare, la Capela Spitalului de Psihiatrie din Cluj-Napoca

Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat în seara zilei de 1 octombrie 2013 o slujbă de binecuvântare a Capelei Spitalului de Psihiatrie din Cluj-Napoca, după cum aflăm de la Radio Renașterea. Slujba a fost oficiată cu începere de la ora 18, iar alături de Înaltpreasfinția sa a slujit un sobor de preoți și diaconi. Au făcut parte din sobor, exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru, protopopul de Cluj II Gheorghe Braica, părintele director al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, Liviu Vidican și pr. Dan Melenti, preot slujitor la Capela Spitalului Clujana.

La finalul slujbei de binecuvântare a capelei, ÎPS Părinte Andrei a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc în care a evidențiat faptul că Mântuitorul nostru Iisus Hristos este Doctorul sufletelor și al trupurilor: „Pe lângă faptul că Mântuitorul tămăduia bolnavii, fiind Dascăl desăvârșit, îi și învăța să nu mai păcătuiască. Făcea o legătură între sănătatea trupească și cea sufletească. Atunci când a vindecat slăbănogul și l-a văzut pe picioarele lui i-a zis, să nu mai păcătuiești! Asemenea s-a întâmplat și cu orbul care și-a căpătat vederea. Și atunci, tragem concluzia că între sănătatea trupească și cea sufletească este o legătură puternică. Sigur că s-ar putea ca păcatele noastre personale să nu aibă neapărat ca și consecință boala noastră, dar de-a lungul istoriei omenirii, păcatul a fost cauza neputinței și a bolii care a intrat în lume. ”

Capela cu hramul Sfântul Mucenic Pantelimon a Spitalului de Psihiatrie din Cluj a fost amenajată în acest an cu aprobarea conducerii unității medicale. Aici se oficiază în prezent sfintele slujbe, sub coordonarea părintelui Andrei Mureșan, preot misionar în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Cluj, secția ergoterapie .

Comentarii Facebook


Știri recente