Slujbă de binecuvântare a picturii bisericii din Comlod, Cluj

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 17 martie 2013, în duminica iertării sau a lăsatului sec de brânză pentru Postul Mare. În această zi Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei s-a aflat în mijlocul credincioșilor din filia Comlod a parohiei Orosfaia. Înaltpreasfinția Sa a oficiat de la ora 9:30 o slujbă de binecuvântare a picturii realizate în ultimii ani la lăcașul de cult cu hramul „Sfântul Ioan Botezatorul” din Comlod. Slujba de binecuvântare a fost urmată de Sfânta Liturghie.

Potrivit Radio Renașterea, în cadrul cuvântului de învățătură Mitropolitul Clujului, pornind de la pericopa evanghelică de azi, în care este prezentată Izgonirea lui Adam din Rai, a vorbit celor prezenți despre importanța Postului Mare arătând că el are rostul de a ne face vrednici de împărăția Cerurilor.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Mitropolit a acordat diplome de aleasă cinstire celor care au contribuit la înfrumusețarea locașului de cult.

Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezatorul” din Comlod a fost ridicată în perioada 2004-2006. În acel an, după finalizarea lucrărilor de edificare a noului locaș de rugăciune, biserica a fost sfințită. În ultimii ani a fost finalizată pictura locașului de rugăciune și s-au făcut o serie de lucrări de reabilitare atât exterioare, cât și interioare, a precizat părintele paroh, Silviu Cordovan. Filia Comlod a parohiei Orosfaia mai are o biserică din lemn, monument istoric ce datează încă din secolul al XIX-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente