Slujbă de binecuvântare a noii capele din incinta Spitalului Municipal Aiud

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a oficiat joi, 28 septembrie 2017, slujba de sfințire a noii capele cu hramul Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon din incinta Spitalului Municipal Aiud.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, personalul medical al instituţiei, pacienţi şi numeroşi credincioşi.

După momentul sfințirii, Arhiepiscopul Alba Iuliei a hirotesit iconom pe părintele Virgil Avram, slujitorul capelei din incinta spitalului. De asemenea, a oferit Diplome de aleasă cinstire binefăcătorilor lăcașului de închinare, anunță site-ul Eparhiei.

Parohia Aiud – Spital a fost înființată în toamna anului 1990. Cel care s-a îngrijit de înfiinţarea parohiei a fost preotul Vasile-Adrian Mărginean, actualmente preot în Bucureşti. La început, Sfânta Liturghie şi slujbele bisericeşti se săvârşeau pe holul spitalului, iar din anul 1991, într-o fostă sală de protocol a instituţiei medicale.

Piatra de temelie a bisericii a fost așezată la data de 1 octombrie 1993. Din lipsă de fonduri, lucrările de construcţie au fost demarate în anul 2009 când a fost turnată fundaţia.

Comentarii Facebook


Știri recente