Slujbă arhierească la Parohia Scânteia

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat Duminică, 10 martie 2013, Sfânta Liturghie la biserica parohiei Scânteia, Protopopiatul Slobozia. Din soborul slujitor au făcut parte preacucernici părinți consilieri, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia și un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de membrii Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia. Alături de mulțime de credincioși la slujbă au participat și autorități locale, județene și centrale.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit diacon tânărul teolog Nicolae Niță, care va fi hirotonit preot pe seama parohiei Sfântul Gheorghe din Protopopiatul Slobozia.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre Înfricoșătoarea Judecată, despre faptul că vom fi judecați și vom primi răsplată sau pedeapsă după credința pe care am mărturisit-o, despre privegherea activă la care ne îndeamnă Mântuitorul în așteptarea venirii Sale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai sfântului locaș, apoi a făcut două vizite pastorale la parohiile Bucșa-Dumitrești și Slobozia Nouă din Protopopiatul Slobozia, potrivit sf-esc.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente