Slujbă arhierească la parohia Borcea II din Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Duminică, 16 iunie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de întocmire cu giulgiu nou a Sfintei Mese și a sfințit lucrările exterioare de la parohia Borcea II, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii, informează sf-esc.ro

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacucernicul părintele consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părintele consilier Cristi Gavrilă, preacucernicul părinte protopop Marian Pătărlăgeanu și un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Gabriel Oproiu.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre rugăciunea arhierească a Mântuitorului Iisus Hristos, despre porunca unității creștinilor, „ca toți să fie una”, despre împlinirea acestei porunci prin trăirea cuvintelor Evangheliei Vieții.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu, Sfânta Biserică și a activității administrativ-bisericești, Chiriarhul locului a acordat rangul de sachelar părintelui paroh Constantin Marcu.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit slujba de sfințire a așezământului social din curtea bisericii.

Preasfinția Sa a cercetat parohiile Pietroiu și Borcea I, făcând recomandări pentru îmbunătățirea activității liturgice, administrative, pastorale și sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente