Slujbă arhierească la Mănăstirea Hagieni

Duminică, 9 decembrie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hagieni, Protopopiatul Fetești, după cum informează sf-esc.ro

În soborul slujitorilor au fost preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, Exarhul Mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte protopop Marian Pătărlăgeanu, părinți stareți, preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

In timpul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa l-a hirotonit întru preot pe diaconul Mihail Fenelon Neagu pe seama Parohiei Zimbru, Protopopiatul Lehliu, iar întru diacon pe tânărul Marian Ferenț.

Preasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică despre vindecarea femeii gârbove, despre îndemnul Mântuitorului de a nu urma cuvântul fățarnicului, ci bunul simț și credința să ne îndemne ceea ce este folositor sufletelor și trupurilor noastre, de a face binele și nu răul. A îndemnat obștea monahală de a fi făclie luminoasă care să lumineze tuturor celor care vor căuta lumina lui Hristos, rugăciune și cuvânt de alinare.

A binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…