Slujbă arhierească la Mănăstirea Coslogeni

În a treia Duminică din Postul Mare, la 7 aprilie 2013, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” din Coslogeni. Din soborul slujitorilor au făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, exarhul mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preacuvioși părinți stareți, preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte Protopop de Călărași, Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

Cu această ocazie a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Ioan Germin Popa, care va păstorii credincioșii parohiei Gârbovi II, din protopopiatul Urziceni.

În cuvântul Său Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre Sfânta Cruce, semnul iubirii dumnezeiești, altarul de jertfă al Mântuitorului, precum și despre urmarea lui Hristos pe calea Crucii, potrivit sf-esc.ro.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut vizite pastorale parohiilor aflate în vecinătatea Mănăstirii Coslogeni din Protopopiatul Călărași: Coslogeni și Oltina, îndemnând preoții slujitori să se implice cu responsabilitate în activitatea pastoral misionară, cultural-administrativă și socială în comunitățile parohiale pe care le păstoresc.

Comentarii Facebook


Știri recente