Slujbă arhierească la Mănăstirea Chiroiu

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat Duminică, 17 martie 2013, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu. Din soborul slujitor au făcut parte: părintele exarh, Arhimandritul Rafail Mîț, părintele consilier Daniel Enașcu, părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, preacuvioși părinți stareți din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preoți și diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfinșia Sa a vorbit credincioșilor despre începutul Postului Mare, călătoria nevoințelor la care ne cheamă Mântuitorul, iertându-ne unii pe alții. Postul este o bogăție a harului, care suplinește puținătatea mâncării. Suntem chemați ca împreună, în comuniune, să săvârșim această călătorie și împreună să ne bucurăm de harul Duhului Sfânt.

Preasfinția Sa a citit rugăciunea de dezlegare la începutul Postului Mare și rugăciunea arhierească de dezlegare pentru soborul mănăstirii și credincioșii prezenți la biserică.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii, a citit, apoi a vizitat parohiile Chiroiu și Bițina, care se află în apropierea mănăstirii, potrivit sf-esc.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…