Slujbă arhierească la Mănăstirea Cetăţuia

În a treia zi de Crăciun, pe data de 27 decembrie, IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, s-a aflat în mijlocul obştii Mănăstirii Cetăţuia din Iaşi. Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ a aşezării monahale, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa a numeroşi credincioşi din municipiu.

În cuvântul de învăţătură, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei i-a îndemnat pe cei prezenţi ca în tot ceea ce fac să îşi pună nădejdea în Dumnezeu: „Creştinul din lume, dacă îşi pune nădejdea în Dumnezeu şi încearcă să rămână în picioare – bărbatul să fie credincios soţiei sale şi să se îngrijească de cele ale gospodăriei, iar soţia să fie credincioasă bărbatului ei şi să se îngrijească de treburile casei şi de prunci, care aduc în familie harul şi bogăţia Domnului, rămâne pe calea mântuirii. Indiferent de slujirea pe care o împlinim în viaţa lumii, cu ranguri mai înalte sau în mod simplu, obişnuit, dacă avem puterea să parcurgem drumul nostru cu cinste, cu hărnicie, cu credinţă în Dumnezeu, respectând rânduiala postului, a spovedaniei, a mersului la biserică, a milosteniei din puţinul pe care îl avem şi a respectului faţă de cei din jurul nostru, putem atinge starea de mucenic, după chipul Sfântului Arhidiacon Ştefan, şi putem să dobândim o bucurie duhovnicească imensă“.

În cadrul slujbei arhiereşti, părintele ierodiacon Mihail Ghinea, vieţuitor al Mănăstirii Cetăţuia, a fost hirotonit ieromonah de IPS Mitropolit Teofan, potrivit mmb.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…