Slujbă arhierească de Rusalii la Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău

În Duminica Pogorârii Sfântului Duh sau a Rusaliilor, la catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din Buzău a fost zi de mare sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Dragoș Olteanu, consilier mass-media și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța deosebită a acestei mari sărbători creștine, zi în care S-a pogorât Sfântul Duh și s-a întemeiat Biserica.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit diacon tânărul teolog Cristian Marius Niță.

Îndată după Sfânta Liturghie, potrivit tradiției din Bisericile Ortodoxe, a fost săvârșită slujba Vecerniei, numită și a plecării genunchilor, care cuprinde cele șapte rugăciuni rostite special de către preoți în această zi.

La slujbe au participat numeroși credincioși din municipiul Buzău, dar și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…