Sistemul sanitar din Edineț a primit 13.000 lei moldovenești din partea Episcopiei de Bălți

Episcopia de Bălți a oferit 13.000 de lei moldovenești sistemului sanitar din Edineț pentru a contribui la stoparea pandemiei de Coronavirus în Republica Moldova. Din această sumă, 10.000 lei au fost donați spitalului raional din localitate, iar 3.000 au ajuns la Centrul de Sănătate Publică.

Totodată, cele două instituţii au primit din partea episcopiei şi produse alimentare.

Banii au fost înmânați personal de Episcopul Antonie de Bălți și reprezintă contribuția „preoţilor, creştinilor şi prietenilor de peste Prut, care au dorit să fie solidari cu fraţii lor basarabeni în aceste timpuri tulburi”.

„Venim cu mica noastră donaţie, în valoare de 10 000 de lei, către Spitalul Raional din Edineţ pentru achiziţionarea celor necesare pentru protecţia medicilor – măşti, mănuşi, dezinfectanţi şi altor articole de mare necesitate în aceste timpuri de grea încercare pentru toată lumea”, a precizat ierarhul.

„Clericii Episcopiei de Bălţi sunt solidari cu medicii, eroi adevăraţi ai zilelor noastre, şi se roagă pentru ca Bunul Dumnezeu să oprească această boală straşnică, să dăruiască sănătate celor infectaţi cu Covid-19 şi să-i ţină cu sănătate pe toţi medicii”, a spus Episcopul Antonie.

Aliona Rusanovschi, vicedirector al IMSP „Spitalul Raional Edineţ”, a mulţumit pentru daruri şi a menţionat că banii vor fi folosiţi pentru procurarea unor aparate pentru terapie cu oxigen.

Foto credit: Episcopia de Bălţi


Citeşte și:

Comentarii Facebook


Știri recente