Episcopia a ajutat sistemul sanitar din Bălţi cu 30.000 lei moldoveneşti

Episcopia de Bălţi a ajutat sistemul sanitar din oraş cu suma de 30.000 lei moldoveneşti. Spitalul clinic a primit o donaţie de 25.000 lei, iar Centrul de Sănătate Publică 5.000 lei, anunţă eparhia printr-un comunicat de presă.

Ajutorul financiar a fost oferit luni, 6 aprilie, de Preasfinţitul Părinte Antonie care a efectuat o vizită la cele două instituţii sanitare.

Spitalul din Bălţi

Suma reprezintă donaţia clericilor din Episcopie, care au răspuns afirmativ apelului lansat de Preasfinţitul Părinte Antonie.

Este contribuţia preoţilor, protopopilor şi a consilierilor Episcopiei de Bălţi pentru Spitalul Clinic din Bălţi.

„În acest fel am dorit să fim aproape de dumneavoastră, medicii, cei care vă aflaţi în prima linie, adevăraţi eroi ai zilelor noastre, care sunteţi chemaţi să luptaţi cu temutul virus, care se răspândeşte tot mai mult”, a spus ierarhul.

Părintele Episcop a asigurat cadrele medicale de rugăciunile Bisericii şi le-a mulţumit pentru efortul depus în stoparea pandemiei.

Centrul de Sănătate Publică

Cei 5.000 lei au fost oferiţi pentru Laboratorul Bacteriologic din cadrul centrului, care va începe testarea pentru Covid – 19.

Veaceslav Chişlari, medicul şef al Centrul de Sănătate Publică din Bălţi, a mulţumit clericilor Episcopiei de Bălţi pentru donaţie, dorindu-le sănătate fizică şi duhovnicească tuturor „celor care au jertfit din puţinul lor”.

Episcopul Antonie a promis că eparhia va achita cazarea şi masa pentru medicul virusolog venit de la Chişinău pentru a ajuta medicii bacteriologii din Bălţi în însuşirea metodei de diagnosticare a virusului Covid-19.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Comentarii Facebook


Știri recente