Mesajul Episcopului de Bălți privind lupta cu noul virus: Este greşit să ne încredinţăm doar în puterile omeneşti

„Privită prin optica duhovnicească, pandemia Covid 19 poate fi pentru omenire un mare examen, un test al credinţei şi al dragostei pe care oamenii, neluând în seamă cărui neam aparţin şi ce religie mărturisesc, sunt chemaţi să o arate aproapelui lor”, spune Preasfințitul Părinte Antonie într-un mesaj publicat joi pe site-ul oficial al Episcopiei de Bălți.

Ierarhul amintește că nu este prima molimă periculoasă din istorie.

„Au fost şi altele, precum variola, tifosul, ciuma sau holera. Dar creştinii în lupta lor cu aceste infecţii straşnice niciodată nu s-au îndepărtat de Dumnezeu. Din punct de vedere creştin este greşit, ca aflându-ne în această luptă, să ne încredinţăm doar în puterile omeneşti şi să neglijăm ajutorul lui Dumnezeu”, atrage atenția Preasfinția Sa.

„Să înmulţim, aşadar, rugăciunea ca Bunul Dumnezeu să nu se întoarcă cu totul de la noi”, este îndemnul PS Antonie.

Episcopul recomandă preoților să respecte măsurile impuse de autorități.

„Vă îndemnăm să fiţi şi în continuare străjerii atenţi ai sănătăţii spirituale şi fizice a păstoriţilor sfinţiilor voastre. În acelaşi timp să nu uităm să cultivăm respectul şi recunoştinţa faţă de medici şi poliţişti, fraţii noştri, cei care se află pe prima linie de foc în lupta cu temutul virus, având, în acelaşi timp, o bună şi rodnică conlucrare cu aceştia”.

În același mesaj, ierarhul anunță o colectă de bani pentru ajutorarea Spitalului din Bălţi unde vor fi tratați bolnavi de coronavirus.

Vezi textul integral.

Foto: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…