Sinodul Bisericii Ortodoxe Grecești consideră avortul voluntar o crimă

Afiste me na ziso

Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Grecești a reiterat faptul că avortul voluntar este o crimă și o practică inacceptabilă.

Sinodul Permanent s-a întrunit în ședință de lucru în zilele de 3 și 4 februarie 2020 la Atena sub președinția Preafericitului Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade.

Potrivit unui comunicat publicat după ședința de două zile, Sinodul a decis că „pe baza Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții a Bisericii Ortodoxe a lui Hristos, [Sinodul] își exprimă poziția teologică referitoare la embrion ca persoană umană deplină și integră de la momentul concepției și, de aceea, consideră avortul voluntar o crimă și nu îl acceptă”.

Această decizie a fost luată ca urmare a unei controverse produse de o organizație care a afișat postere în stațiile de metrou din Atena promovând pozițiile mișcării anti-avort grecești „Afiste Me na Ziso” („Lăsați-mă să trăiesc”), comentează Greek Reporter.

Citește și:

Sursa foto: https://www.thetoc.gr/

Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…