Sinistraţii din Covasna primesc în continuare sprijin din partea Episcopiei

Sinistrații din localităţile Băcel şi Lunca Mărcuş primesc zilnic apa potabila, alimente și îmbrăcăminte din partea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei.

După încheierea colectei demarată de episcopie, cei afectaţi de inundaţii vor fi sprijiniți cu materiale de construcții și mobilier, a declarat părintele Cristian Cristinoi pentru Agenţia de ştiri Basilica.

Colecta se va încheia în data de 22 iulie 2018. Credincioşii care vor să se alăture acestui demers umanitar au la dispoziţie următorul cont:

  • Episcopia Covasnei şi Harghitei
  • BCR Miercurea Ciuc
  • IBAN RO75RNCB0152042372310001

Colectă în Germania pentru sinistraţi

De asemenea, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, a inițiat o campanie de ajutorare a persoanelor afectate de inundații din județul Covasna.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, originar din Băcel, una din localitățile afectate, și-a exprimat susținerea pentru cele 96 de familii afectate în urma inundațiilor de la începutul lunii iulie.

Ierarhul a iniţiat o acţiune de colectare a obiectelor de uz casnic (mobilă, paturi, dulapuri, mese, scaune, aparate de gătit, frigidere), pentru a fi împărţite oamenilor cărora apele le-au distrus bunurile.

Acţiunea de colectare se va încheia în data de 21 iulie. Cei care doresc să participe pot afla aici mai multe informații.

Foto credit: Observator.tv

Comentarii Facebook


Știri recente