Singurul 10 din Suceava la examenul de definitivat obținut de o profesoară de religie: „Eu am învățat și m-am rugat”

Maria Gavril este singurul profesor din județul Suceava care a obținut nota 10 la examenul național de definitivat. Succesul ei vine din munca constantă depusă și din rugăciune.

„Eu am învățat și m-am rugat! În rest, știu că e vorba de purtarea de grijă a lui Dumnezeu și de rugăciunile soțului meu, care simt că mă încurajează mereu în ceea ce fac și mijlocește pentru noi”, a afirmat profesoara de religie.

În ziua de 14 octombrie 2017, Maria Gavril a trecut printr-o grea încercare.

Îndreptându-se spre Iași pentru a cinsti moaștele Sfintei Parascheva, mașina în care se afla împreună cu familia a fost lovită de un vehicul intrat pe contrasens.

În urma accidentului au decedat 5 oameni printre care și părintele Petru, soțul profesoarei, și doi dintre cei patru copii.

Deși șansele au fost minime, soția părintelui a supraviețuit și a fost externată după 32 de zile de spitalizare la Terapie intensivă.

Motivația de a lupta pentru cei doi copii rămași în viață și pentru a învăța a venit din dorința de a „valorifica toate darurile pe care le-a primit de la Dumnezeu”.

„Dacă azi sunt sănătoasă și pot munci și-mi pot crește copiii, e suficient să mă motiveze pentru a-mi da toată silința și a face totul cât mai bine”, a declarat profesoara pentru Doxologia.ro.

După nefericitul eveniment, din inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a construit o locuință pentru membrii familiei Gavril rămași în viață.

În 27 iulie 2019, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a noii locuințe.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente