Sinaxa preoților din Protopopiatul Buhuși

La Biserica „Sfântul Nicolae” din Buhuși a avut loc luni, 13 februarie 2012, Sinaxa preoților din Protopopiatul Buhuși. Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi și a adresat un cuvânt de binecuvântare preoților din Protopopiatul Buhuși, a precizat părintele Gheorghe Bârjovanu.

În cadrul Sfintei Liturghii, toți preoții, alături de Preasfinția Sa, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos din același potir, reînnoind bucuria și dragostea comuniunii la început de an.

Important pentru noi este „intensitatea cu care am trăit evenimentul de astăzi, mai ales pentru preoții slujitori din parohiile Protopopiatului Buhuși care își fac datoria cu demnitate preoțească, potrivit chemării la care au fost chemați, nu de la oameni, ci de la Dumnezeu […] Și dacă avem conștiința că viața noastră se petrece în Dumnezeu și prin Dumnezeu, atunci rosturile noastre, în viața aceasta, nu fac altceva decât să focalizeze pe Dumnezeu în viața noastră”, a declarat Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul.

„Astăzi, preoții din Protopopiatul Buhuși, am dat un examen în fața propriilor noastre conștiințe atunci când ne-am prezentat în fața Sfântului Potir, am dat examen în fața credincioșilor prezenți, care sunt supervizorii noștri, fiind greu să ai creștinii de față și preoții care sunt slujitorii lor, să se manifeste ca și cum ar fi o duminică obișnuită, la Sfânta Liturghie, cu toate gesturile, cu toate îngenuncherile, cu toate rugăciunile și cu toate cele ce sunt necesare și care formează o slujbă de duminică obișnuită, dar cel mai greu examen l-am dat în fața ierarhului locului”, a spus părintele Vasile Cozma, Protopop al Protopopiatului Buhuși.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…