Sinaxa preoţilor din Protopopiatul Buhuşi

Preoţii din Protopopiatul Buhuşi s-au reunit joi, 03 martie 2016, la Biserica „Sfântul Nicolae” din oraşul Buhuşi. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a scos în evidenţă misiunea sfântă şi nobilă a preotului şi anume aceea de a-L predica pe Mântuitorul Hristos.

„Bucuria slujirii – împreună este motivată de dorinţa de a-L propovădui pe Hristos. Liturghia la care am participat cu toţii este o propovăduire, care nu este altceva decât scopul fundamental al misiunii preotului. Întâlnirile în Liturghie cu ierarhul ne fac să realizăm că noi, preoţii, nu putem deveni propovăduitori ai lui Dumnezeu, decât prin identificarea fiinţei noastre cu acestă nobilă misiune. În cadrul slujbei, un diacon a fost hirotonit preot, iar credincioşii au fost prezenţi în număr mare la Sfânta Liturghie. Am simţit bucuria ierarhului nostru de a se reîntâlni cu preoţii şi credincioşii. Acum, când ne mai desparte o săptămână de Postul Mare, suntem încărcaţi cu bucurie, putere şi tărie duhovnicească”, a relatat părintele protopop Vasile Cozma.

Comentarii Facebook


Știri recente