Sinaxa monahală pe Mitropolia Clujului la Mănăstirea Nicula

Sinaxa monahală din Mitropolia Clujului a avut loc joi 20 iunie 2013, la Mănăstirea Nicula. Întrunirea a început la ora 8 cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica așezământului monahal, informează radiorenasterea.ro

Slujba a fost săvârșită de PS Vasile Someșanul, înconjurat de un sobor format din exarhii mănăstirilor din Mitropolie si de starețul Mănăstirii Nicula, Protosinghelul Nicolae Moldovan. La slujbă au luat parte și ÎPS Părinte Andrei, precum și ceilalți ierarhi din Mitropolie: PS Petroniu, Episcopul Sălajului și PS Iustin Sigheteanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

La finalul Sfintei Liturghii ÎPS Părinte Andrei a adresat stareților, starețelor și dohovnicilor mănăstirilor din Mitropolia Clujului, prezenți la sinaxă, un cuvânt de bun venit. De la ora 10 a debutat sinaxa propriu-zisă, ce s-a desfășurat la Centrul de Conferințe „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”. Lucrările au fost deschise de ÎPS Părinte Mitropolit Andrei care a prezentat participanților tema conferinței și celelalte puncte de pe ordinea de zi. Mai apoi Arhimandritul Teofil Roman, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca a susținut o prelegere pe tema „Sfânta Liturghie – izvor de har și bucurie pentru călugări”.

Au urmat discuții cu privire la problemele duhovnicești și administrative ale mănăstirilor din cadrul Mitropoliei, moderate de exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru. În finalul sinaxei ierarhii prezenți au adresat câte un cuvânt duhovnicesc și au dat sfaturi părintești monahilor prezenți la sinaxa monahală pe Mitropolie.

Comentarii Facebook


Știri recente