Sinaxă monahală la Schitul Strâmbu Găiseni, Giurgiu

La 26 septembrie, când creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab, la Schitul Strâmbu Găiseni, s-au desfășurat lucrările Sinaxei stareților și starețelor din cuprinsul Eparhiei Giurgiului.

Potrivit episcopiagiurgiului.ro, evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în biserica Schitului, care astăzi și-a sărbătorit ctitorul și ocrotitorul. În cuvântul de învățătură rostit la final, Preasfinția Sa a elogiat viața deosebită a Sfântului Voievod, care „în urmă cu 500 de ani ctitorea această Biserică, un monument istoric, unde au fost înmormântați rând pe rând ctitori ai acestui așezământ, oameni cu dregătorii și rosturi înalte în Țara Românească”. Maica stareță Cecilia Moldoveanu, a primit în dar Octoihul, Liturghierul și Tetraevangheliarul lui Macarie, iar credincioșii au primit Revista Familia ortodoxă și iconițe, din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre.

Lucrările sinaxei s-au desfășurat în trapeza Schitului Strâmbu Găiseni și au avut pe ordinea de zi diferite probleme duhovnicești și administrativ-gospodărești cu care se confruntă așezămintele monahale din cuprinsul Episcopiei Giurgiului. De asemenea, în cadrul lucrărilor s-au susținut referate cu tema „Importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața și activitatea Bisericii-dzvoltarea vieții liturgice, a artei și arhitecturii creștine”.

Totodată, a fost evidențiată viața și activitatea Sfântului Voievod Neagoe Basarab – om de vastă cultură, ctitor și binrfăcător al întregii Ortodoxii.

După ședința de lucru Preasfințitul Părinte Ambrozie, împreună cu stareții și starețele Eparhiei au vizitat biserica Parohiei Drugănescu și Centrul Pastoral-Cultural Gavril Drugănescu, monument istoric, unde se desfășoară ample lucrări de restaurare și consolidare.

Comentarii Facebook


Știri recente