Sinaxă monahală în Eparhia Sloboziei și Călărașilor

Vineri, 26 aprilie 2013, ora 10:00, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor s-a întâlnit cu stareții, egumenii și starețele din Episcopia Sloboziei și Călărașilor la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, potrivit sf-esc.ro.

Această întâlnire, care poartă denumirea de sinaxă, este organizată de exarhul mănăstirilor și schiturilor, arhimandritul Rafail Mîț, cu binecuvântarea Chiriarhului. Preasfinția Sa a deschis ședința cu un cuvânt de învățătură despre viața monahală.

Preacuviosul părinte protosinghel Lucian Ciolovic, starețul Mănăstirii Coslogeni, a susținut un referat despre Sfinții Împărați Constantin și Elena, întrucât anul acesta Biserica Ortodoxă a declarat anul 2013, anul Sfinților Împărați. Începând cu preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, toți stareții și starețele din Eparhie au luat cuvântul și au prezentat realizările din ultimul an și proiectele de viitor de la obștea pe care o conduc.

În cadrul Sinaxei stareților și starețelor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prezidate de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, s-a analizat și evaluat starea actuală a vieții monahale din Eparhie, cu plusurile și minusurile sale și cunoașterea realităților atât duhovnicești și administrative ale mănăstirilor.

Comentarii Facebook


Știri recente