Sinaxă monahală în Arhiepiscopia Clujului

Joi, 1 noiembrie, la Mănăstirea „Mihai Vodă” din Turda, județul Cluj, a avut loc sinaxa stareților, starețelor și duhovnicilor de mănăstiri din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Întrunirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica mănăstirii de către Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

După Sfânta Liturghie a fost sfințit paraclisul Mănăstirii „Mihai Vodă” pentru a se putea sluji și a fost dat și hramul acestui paraclis, și anume „Sfântul Cuvios Siluan Athonitul”. Mai apoi, în acest paraclis, au început lucrările sinaxei, ce a fost prezidată de IPS Andrei. În cadrul sinaxei monahale a fost abordată tema „Călugărul și duhul veacului”, iar subiectul a fost pre0zentat de ieromonahul Natanael Zamfirache de la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Rebra Parva, din județul Bistrița-Năsăud.

„În cadrul sinaxei au fost abordate probleme duhovnicești și administrative ale mănăstirilor din cadrul arhiepiscopiei. Totodată s-a luat în discuție și posibilitatea de a se organiza sinaxa monahală pentru primăvara anului viitor, când se vor aduna toți stareții, starețele și duhovnicii mănăstirilor de pe cuprinsul mitropoliei. Această sinaxă se ține o dată la trei ani și este organizată de Centrul eparhial. Încă nu s-a fixat data, dar se știe că ea va avea loc imediat după Paști, la Mănăstirea de la Nicula”, a spus exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru.

Comentarii Facebook


Știri recente