Sinaxă monahală în Arhiepiscopia Clujului

Joi, 1 noiembrie, la Mănăstirea „Mihai Vodă” din Turda, județul Cluj, a avut loc sinaxa stareților, starețelor și duhovnicilor de mănăstiri din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Întrunirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica mănăstirii de către Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

După Sfânta Liturghie a fost sfințit paraclisul Mănăstirii „Mihai Vodă” pentru a se putea sluji și a fost dat și hramul acestui paraclis, și anume „Sfântul Cuvios Siluan Athonitul”. Mai apoi, în acest paraclis, au început lucrările sinaxei, ce a fost prezidată de IPS Andrei. În cadrul sinaxei monahale a fost abordată tema „Călugărul și duhul veacului”, iar subiectul a fost pre0zentat de ieromonahul Natanael Zamfirache de la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Rebra Parva, din județul Bistrița-Năsăud.

„În cadrul sinaxei au fost abordate probleme duhovnicești și administrative ale mănăstirilor din cadrul arhiepiscopiei. Totodată s-a luat în discuție și posibilitatea de a se organiza sinaxa monahală pentru primăvara anului viitor, când se vor aduna toți stareții, starețele și duhovnicii mănăstirilor de pe cuprinsul mitropoliei. Această sinaxă se ține o dată la trei ani și este organizată de Centrul eparhial. Încă nu s-a fixat data, dar se știe că ea va avea loc imediat după Paști, la Mănăstirea de la Nicula”, a spus exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…