Sinaxă: Arhiepiscopia Sucevei dorește să deschidă un centru pentru tratarea dependențelor

PS Damaschin Dorneanul a propus luni înființarea unui centru pentru tratarea dependențelor în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Propunerea a fost enunțată la o sinaxă cu duhovnicii, stareții și starețele din Eparhie.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a vorbit în cadrul întâlnirii despre etapele de vindecare a dependențelor. El a subliniat că din momentul cronicizării unei dependențe este nevoie de o conlucrare între spovedanie și tratament medical de specialitate.

În acest context, Preasfinția Sa a propus înființarea de către Arhiepiscopie a unui centru pentru tratarea dependențelor, informează Arhiepiscopia pe site-ul oficial.

Sinaxa a fost organizată în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava și a avut tema „Duhovnicul în viața călugărului și a mănăstirii; duhovnicul din mănăstiri în fața provocărilor lumii contemporane”.

Arhiepiscopul Calinic a discutat cu duhovnicii din Eparhie despre problemele mai speciale pe care le-au întâmpinat la spovedit.

S-a subliniat faptul că în situațiile dificile este necesară o discuție pe îndelete între duhovnic și credincios, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a spus că deciziile care se iau pentru vindecarea duhovnicească a oamenilor trebuie să fie luate cu așezare duhovnicească, întrucât exagerările nu sunt bune.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a cerut ca duhovnicii să aibă multă atenție, discernământ și căldură în spovedania și în sfătuirea adolescenților și a tinerilor.

De asemenea, a fost subliniată dificultatea pastorației românilor care își împart timpul între țară și străinătate; în dialogul cu ei, duhovnicul trebuie să folosească cu discernământ medierea telefonică sau a internetului.

Vezi mai multe detalii despre eveniment pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente