Simpozionul Studia Theologica Doctoralia 2021: Peste 70 de participanți de pe trei continente

Cea de-a XIII-a ediție a Simpozionului Internațional „Studia Theologica Doctoralia”, al doctoranzilor Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, s-a desfășurat în perioada 10-11 mai, online și fizic, în Sala „Iustin Moisescu” a Complexului Mitropolitan din Iași.

„Studia Theologica Doctoralia” reprezintă unul dintre cele mai mari și importante evenimente științifice din țară dedicate doctoranzilor. S-a născut din dorința doctoranzilor teologi ieșeni de a se întâlni într-un cadru științific, pentru a expune și a dezbate în fața colegilor rezultatele cercetărilor lor.

Printre oaspeții notabili ai acestei ediții s-au numărat pr. prof. dr. Jack Khalil, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ioan Damaschin” din Tripoli – Liban, pr. prof. dr. Porphyrios Fadi Georgi și pr. prof. dr. Bassam Nasif de la aceeași facultate, prof. Miltiadis Vantsos de la Facultatea de Teologie a Universității „Aristotel” din Salonic – Grecia și profesorii Pablo Argárate și Basilius Groen de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității „Karl Franzens” din Graz, Austria.

Prin intermediul platformei Zoom au mai participat doctoranzi străini de la Facultatea de Teologie din Salonic, Roma și Toronto, doctoranzi aparținând centrului universitar din Iași, altor centre universitare din țară (Cluj, Alba Iulia, București, Arad, Sibiu, Constanța), precum și doctoranzi români înscriși la facultățile de Teologie din Germania.

Evenimentul are o tradiție de peste un deceniu, iar lucrările au căpătat în timp anvergură națională și internațională. Anul acesta, cei peste 70 de participanți au provenit pe trei continente: America de Nord, Asia și Europa.

Foto credit: Doxologia.ro / Captură de ecran

Comentarii Facebook


Știri recente